Sport Kollen

Vinn med oss

Boxning

Spelsajter och traditionella vadslagningsbyråer som erbjuder odds för boxning brukar använda sig av formatet ”moneyline”.

Här är ett exempel på hur oddsen kan se ut:

John Smith -200

James Random + 150

Detta innebär att den som vill satsa på John Smith och ha chans att vinna $100 plus måste vara villig att riskera $200. Om man istället vill satsa på James Random räcker det med att riskera $100 för att ha chans att vinna $150. Det kan också gå att satsa på att man tror att matchen kommer att sluta oavgjort (draw).

Viktigt att tänka på när man satsar pengar på boxningsmatcher är att det är vanligt med rörliga odds och att olika spelsajter har olika regler för sina odds. Hos vissa får man det odds som gällde när man gjorde sitt vad – att oddsen senare förändras har inte någon retroaktiv effekt. Hos andra ändrar sig oddsen hela tiden för samtliga satsningar ända tills oddset fixeras strax innan matchen startar. Det är då det oddset som gäller för din satsning, oavsett vad oddset var när du lämna in ditt vad.

För att få bäst odds är det smart att besöka flera olika spelsajter online och se vad de har att erbjuda innan man gör sitt vad. Svenska Spel erbjuder inte spel på boxningsmatcher, däremot finns det gott om privata alternativ såsom Betsson, Bet24 och 888 Sport.

Sidovad

Hos vissa spelsajter kan man slå vad om helt andra saker än vem som kommer att vinna boxningsmatchen. Det kan till exempel gå att spela på hur matchen kommer att avgöras (poäng eller knockout), vem som tar första poängen eller hur länge matchen kommer att pågå. Den här typen av sidovad – på engelska vanligen kallade proposition bets – brukar bli särskilt populära för matcher där det redan finns en klar favorit.

Det kan till exempel se ut såhär inför matchen mellan Anders Andersson och Bertil Bengtsson.

  • Över 6 fullständiga ronder -140
  • Under 6 fullständiga ronder 120

Om du satsar på det första alternativet måste matchen gå vidare till rond sju för att du ska vinna något. Om du satsar på det andra alternativet vinner du om matchen avslutas innan klockan som markerar utgången av rond sex hörs. Viktigt att tänka på är att det är möjligt för båda alternativen att förlora samtidigt. Om rond sex avslutas, men rond sju inte startar, förlorar båda satsningarna. Detta kan till exempel ske när en läkare undersöker spelarna efter rond sex och beslutar att en av dem är i för dåligt skick för att få delta i rond sju.

Ett annat sidovad är detta

  • Anders Andersson by KO or stoppage -110
  • Bertil Bengtsson by KO or stoppage +200

Om du satsar på första alternativet vinner du om Andersson vinner matchen genom knock-out eller genom att domaren stoppar matchen och utropar Andersson till vinnare. Om Andersson däremot koras till vinnare efter att alla ronder har spelats färdig vinner du inte några pengar, för Andersson har ju inte vunnit genom knock-out eller avbruten match. Självklart förlorar du också dina pengar om det blir Bengtsson som tar hem segern.

En satsning på alternativ två fungerar givetvis likadant fast tvärt om. För att du ska få betalt måste Bengtsson vinna genom knock-out eller avbruten match, och du blir av med dina pengar om Andersson vinner eller om Bengtsson vinner efter att alla ronder spelats klart.