Sport Kollen

Vinn med oss

Fotboll

Att spela på fotboll är oerhört populärt i Sverige och i princip varenda spelsajt som erbjuder sportvadslagning erbjuder möjligheten att spela på fotboll. Detta inkluderar Svenska Spel som har en mycket lång tradition av att erbjuda vadslagning om fotboll på den svenska spelmarknaden. Idag har dock statliga Svenska Spel fått konkurrens av privata spelsajter varav vissa kan stoltsera med både högre utbetalningsgrad och större utbud av matcher. Som spelare är det bäst att titta runt innan man gör sin satsning och gärna ha spelkonto hos flera olika spelsajter för att alltid kunna hitta så bra spelmöjligheter och odds som möjligt.

 Fotbollsmatcher spelas runt om i världen, från Australien till Kanada, men större delen av allt spel i Sverige sker på matcher som spelas i Sverige, England, Spanien eller Italien. Undantaget är de stora internationella evenemangen som Olympiska Spelen och FIFA World Cup.

Eftersom fotbollsmatcher traditionellt spelas utomhus bör man om möjligt ta hänsyn till väderförhållanden när man analyserar en match för att lägga ett vad på den. Det är till exempel inte helt ovanligt att skickliga fotbollsspelare från varma länder som Brasilien presterar sämre när vädret i England visar sig från sin allra kallaste och blåsigaste sida, och på samma sätt kan svenska spelare få rejäla problem så snart kvicksilvret börjar krypa upp mot trettiostrecket.

Laguppställningen och spelarnas individuella form är givetvis också oerhört viktiga faktorer för den som analyserar en kommande fotbollsmatch. Det kan löna sig att hålla koll på skador, sjukdomar, vilka spelare som ska vilas, vilka som kan tänkas vara distraherade av problem utanför planen, och så vidare. Även tränarens situation kan påverka utgången av en match.

Det är inte bara den individuella matchen man bör titta på utan hela spelschemat. Låt oss till exempel ponera att ett visst lag ska spela en match på onsdagen och en annan på lördagen. Onsdagsmatchen är inte särskilt viktig för lagets placering i ligan, det är däremot lördagens match som är av avgörande betydelse. När vi analyserar onsdagsmatchen är detta något vi måste ta med i beräkningen. Kommer nyckelspelare att vilas inför lördagen? Kommer det minskade fokuset på onsdagens match att vara till lagets fördel eller nackdel? Kommer spelarna att vara villiga att riskera att skada sig under onsdagens match, eller kommer de medvetet eller omedvetet att hålla tillbaka?

Livebetting på fotbollsmatcher

Livebetting är något som dykt upp på senare år och som blivit mycket populärt för flera sporter, inklusive fotboll. Med livebetting menas att du kan fortsätta satsa pengar även efter att matchen har satt igång. Du kanske befinner dig på plats på arenan och satsar pengar via mobiltelefonen, eller så sitter du hemma och följer den direktsända fotbollsmatchen på teve samtidigt som du kollar oddsen i din dator. Oavsett vilket så tillför livebetting en helt ny dimension till spelandet och gör garanterat matchen ännu mer spännande. Den som är bra på att analysera fotbollsmatcher kan dessutom göra sig en rejäl hacka på denna form av sportvadslagning.

Spelsajter som erbjuder livebetting på fotbollsmatcher brukar låta nya spelmöjligheter dyka upp hela tiden, såsom ”Vem kommer att göra nästa mål?”, ”Kommer någon att bli utvisad under de närmsta 5 minuterna?” och ”Kommer någon att få gult kort innan halvtid?”.